Recept

Crème brulee met asperges en avocado-ijs

  • 4 personen
  • 60 minuten
Nagerecht - Creme brulee met asperges en avocado ijs

Benodigdheden:

  • 250 g witte asperges
  • 200 ml melk
  • 400 ml slagroom
  • 7 eidooiers
  • 100 g kristalsuiker
  • lichtbruine basterdsuiker

Bereiding:

Voorbereiden

  • Schil de asperges, snij een stukje van de onderkant en was ze onder koud stromend water.
  • Verwarm de melk en de room met de asperges tot het mengsel tegen de kook is. Laat 15 minuten zachtjes trekken.
  • Klop de eidooiers met de suiker los in een kom.
  • Zeef het roommengsel. Giet al roerende het hete roommengsel in kleine beetjes op de losgeklopte eidooiers.
  • Schenk het mengsel in de vormpjes en dek ze af met plasticfolie.
  • Meng voor het avocado-ijs de puree van 1 avocado en het sap van ½ citroen door 1 liter vanille-ijs.

Bereiden

  • Schuif de dichte schaal in de oven en stoom 50 minuten op de combinatie hete lucht 90 °C en stomen. Of zet de schaaltjes in een braadslede en vul deze met kokend water tot ongeveer eenderde onder de rand van de schaaltjes.
  • Zet de braadslede ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven (135 °C).
  • Haal de dichte schaal uit de oven, haal het plasticfolie eraf en laat de crème afkoelen.
  • Strooi met een zeef een dun laagje basterdsuiker op de crème en laat de suiker karameliseren met de crème-brûléebrander of verfbrander.
  • Serveer het gerecht met een bolletje avocado-ijs.

Geplaatst door: Neff
Tags ,